Program 2021.-25: Za kvalitetniji život u gradu

1) Osigurati mjesto za svako dijete u vrtiću (kroz vaučerizaciju i partnerski odnos i s vrtićima drugih osnivača, osim onih gradskih) izjednačiti djecu bez obzira na osnivača vrtića, osigurati jednosmjensku nastavu u svim osnovnim školama, nastaviti s energetskom obnovom škola i vrtića – krenuti u realizaciju s početkom mandata novog saziva Gradskog vijeća.
2) U najkraćem mogućem roku poduzeti sve potrebne aktivnosti kako bi se konačno riješilo pitanje autobusnog kolodvora – odmah.
3) U sklopu ingerencija Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, pokrenuti decentralizaciju zdravstva i izradu gradske zdravstvene strategije – odmah.
4) Financijska potpora obiteljima za medicinski potpomognutu oplodnju (MPO): Sufinanciranje dva dodatna pokušaja medicinski potpomognute oplodnje godišnje
5) Uložiti u zaštitu okoliša rješenjem problema Marišćine, divljih deponija, sortirnica, prikupljanja otpada i zaštitite vodotoke te održavanjem i povećanjem zelenih površina – kontinuirano.
6) Brzi internet učiniti dostupan svima po istim uvjetima, kao i uvrstiti Rijeku u društvo informacijsko-komunikacijskih pametnih gradova, kao osnovnu infrastrukturu našeg vremena – odmah.
7) Inzistiranje na transparentnom sufinanciranju sporta i javnih potreba u kulturi, s većom ulogom dodatnih, vanproračunskih financija, te razraditi Strategiju razvoja sporta i u skladu sa time ciljano i dugoročno poticanje ulaganja u amaterski sport i infrastrukturu, kao i donijeti Strategiju javnih potreba u kulturi – odmah.
8) Osmisliti oživljavanje gradskih kvartova s različitim javnim sadržajima po uzoru na prostor zametske tržnice i Trg olimpijaca. Izgraditi šetnicu od Brodogradilišta 3. maj do Preluka te dovršiti šetnicu uz Rječinu do Pašca – pripreme početi odmah.
9) Rijeka treba postati Grad koji privlači studente iz ostatka države i drugih zemalja kroz razradu  programa privlačenja mladih i visokokvalificiranih građana da dođu živjeti i raditi u Rijeku.
10) Poticanje rješavanja stambenog pitanja putem najma stanova koji su sada prazni.
11) Organizacija gradskih urbanih vrtova gdje bi zainteresirani građani mogli uzgajati voće, povrće i drugo, po načelima permakulture.
12) Uključivanje beskućnika u društvo na način da se otvori savjetovalište za beskućnike, potiče njihovo osposobljavanje za različite poslove, osigurava pravovremeni smještaj u gradskim prostorima.
13) Sufinancirati kamate kredita za vlasnike zgrada koji se odluče obnoviti fasade.


Posted

in

by

Tags: