Švorinić: Zbog nespriječene Torcidine balvan revolucije kod Novog Vinodolskog ministar policije treba ponuditi ostavku!

‘Lista za Rijeku zbog neshvatljivih propusta hrvatske policije i sumraka pravne države za vrijeme i nakon utakmice Hajduk – Rijeka, odigrane na Poljudu 11.ožujku, traži odgovornost hrvatske Vlade, a od ministra MUP-a Vlahe Orepića tražimo da stavi mandat na raspolaganje uz ispriku poštenim navijačima i građanima našeg grada’, poručio je danas predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Kao što je poznato, za vrijeme same utakmice dogodio se katastrofalan propust organizatora koji su u teren dopustili ulazak naoružanog huligana te je samo hladnokrvna reakcija igrača obje momčadi, uz bijeg suca s terena, spriječio teže posljedice. Osim ovog teškog incidenta, na Poljudu se palila srpska zastava, sa sjevera u većem dijelu utakmice pozivalo na ubijanje riječkih Srba, a predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković je u loži pogođen bocom (?!)
Kulminacija neprihvatljivih događaja su barikade na Jadranskoj magistrali Novog Vinodolskog. Nakon što su huligani prometnicu blokirali bačvama i automobilima, napadnuta su vozila s navijačima Rijeke koji su se vraćali sa utakmice ali i kamenovana druga vozila sa ‘sumnjivim’ tablicama.
‘I dok je Torcidinu ‘balvan revoluciju’ na državnoj prometnici policija pasivno promatrala, istodobno smo zaprimili mnogobrojna svjedočenja navijača Rijeke koji su u Split otputovali brodom i prema kojima se policija ponašala izrazito revnosno i rigorozno. Takve neproporcionalne reakcije i neprijateljski odnos prema građanima Rijeke smatramo potpuno neprihvatljivim pogotovo iz razloga što se ne događaju prvi put. Policija treba biti u službi građana koji ju u tu svrhu financiraju, a za sve propuste zbog kojih je ugrožena sigurnost i imovina naših sugrađana, odgovorni trebaju odgovarati’, zaključuje Švorinić.


Posted

in

by

Tags: