Švorinić: Za jaku Rijeku u kojoj ne prolaze ekstremizmi i populizmi

Lista za Rijeku je održala blagdansko druženje za svoje članove i simpatizere na kojima se okupljenima obratio predsjednik stranke Danko Švorinić koji je ocijenio da je 2016. godina bila dobra godina za Listu za Rijeku zbog uspješnog nastupa na parlamentarnim izborima, kadrovskog jačanja stranke i niza uspješno pokrenutih inicijativa vezanih uz riječki identitet.
‘U ovoj godini je definitivno etabliran regionalni blok kao savez najjačih regionalnih stranaka IDS-PGS-RI koji je vrlo relevantna snaga na nacionalnoj razini, gdje na razini Sabora djeluje kroz zajednički klub zastupnika, a na razini grada Rijeke grupacija bez koje je nemoguće formirati vlast’.

Švorinić je 2017. godinu najavio kao prekretnicu u djelovanju stranke koja se deset godina bori za jaku Rijeku i svoje ciljeve, a sada će ih imati priliku izboriti kroz sudjelovanje u vlasti.
‘Radi se o jačanju riječkog identiteta kao grada s brojnim specifičnostima kojih se ne sramimo nego ponosimo, jačanju poduzetničke klime te aktivnom uključivanju u projekte EPK 2020 i riječke aglomeracije koja Rijeci može pomoći prodisati nakon sužavanja administrativnih granica 1993. godine’.

Predsjednik Liste za Rijeku je najavio kako će se stranka nastaviti boriti za vrijednosti suživota, tolerancije i društvo različitosti u Rijeci i na Kvarneru, a nasuprot nacionalizmu i populističkim pokretima koji su ove godine nabujali u Hrvatskoj ali i ostatku svijeta.
‘To će biti i osnovni kriterij regionalnog bloka u izboru partnera na razini grada i PGŽ. Možemo i želimo u suradnju samo sa onima koji su zajedno s nama spremni Rijeku i Kvarner sačuvati kao oazu različitosti i građanskih vrijednosti u kojoj ne prolaze nikakvi ekstremizmi’.


Posted

in

by

Tags: