Švorinić, Marchig i Jakovac na skupštini EFA-e u Bavarskoj

U mjestu Landshut u Bavarskoj ovog se vikenda održava godišnja skupština European Free Alliancea. Listu za Rijeku na skupštini zastupa predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić, Laura Marchig je u Bavarskoj ispred udruge Slobodna Država Rijeka na skupštini fondacije Maurits Coppieters, a Filip Jakovac u ime stranačke organizacije mladih na skupštini EFA Youtha. Skupština se odvija u znaku priprema izbornog manifesta za europarlamentarne izbore koji su na rasporedu iduće godine.

Uoči konferencije Danko Švorinić je s predstavnicima Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđem Stojšićem i Bojanom Kostrešom razgovarao o situaciji u regiji i nastavku suradnju dvije prijateljske stranke, a s predstavnikom stranke slovenske manjine u Austriji Enotna lista Gabrielom Hribarom o mogućem korištenju njihovih iskustava u učenju slovenskog jezika u riječkim školama.

Predstavnik stranke Süd-Tiroler Freiheit, Cristian Kollmann, je u razgovoru s Laurom Marchig izrazio zainteresiranost za riječko-istarska iskustva s hrvatsko-talijanskim dvojnim državljanstvom budući da takvu mogućnost još nemaju stanovnici Južnog Tirola. Tim povodom je najavljen i moguć dolazak delegacije te stranke u Rijeku.

Lista za Rijeku će uz podršku EFA-e tokom ove godine održati konferenciju na temu višejezičnih sredina i vizualne dvojezičnosti u gradu, a u planu je i kandidatura Rijeke za domaćina EFA konferencije 2021. godine.


Posted

in

by

Tags: