Švorinić: Lista za Rijeku postala treća politička stranka u gradu

U Listi za Rijeku su prezadovoljni rezultatima izbora koji su stranci donijeli ukupno 10 vijećničkih mandata i status treće političke stranke u Rijeci, ocijenio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.
– Ukupan stranački rezultat na nedjeljnjim izborima je 12%, najbolji rezultat ostvaren je na Potoku gdje je naša lista dobila 35% i 2 vijećnika, slijede Kantrida, Drenova i Kozala s također sjajnim rezultatima. Zadržan je parlamantarni status na Mlaki, Luki i Bulevardu, a po prvi put imamo vijećnika na Krimeji i na Vojaku, ocijenio je uz konstataciju da su takvi rezultati odraz dobro vođene politike u vrlo složenoj političkoj situaciji u gradu.
– Riječki regionalisti se i na ovim izborima pokazuju kao dobro organizirana i ozbiljna politička snaga u gradu. Svjedoci smo činjenice da nam se tradicionalne političke opcije koje pokrivaju lijevi centar urušavaju pred očima pa je važno postojanje političke opcije na koju će se Riječani moći osloniti u budućnosti, zaključio je.

Medijima su se obratili i Milan Popadić novi-stari vijećnik na Kantridi koji ocjenjuje da su postignuti rezultati odraz rada u proteklom mandatu ali i rasta Liste za Rijeku. Filip Jakovac koji ulazi u MO Kozala najavio je niz novih inicijativa i puno nove energije u radu svog i drugih mjesnih odbora u koje su ušli kandidati Liste za Rijeku.

Predsjednik Unije Kvarnera Davor Wilheim ocijenio je kako su ovo tek prvi izbori na kojima će Lista za Rijeku i Unija Kvarnera predstaviti programe koji beskompromisno na prvom mjestu moraju imati borbu za riječke i kvarnerske projekte i identitet Rijeke i Kvarnera.
– Nastavljamo projekt suradnje i jačanja kvarnerskih regionalnih stranaka, zaključio je.


Posted

in

by

Tags: