Švorinić i Jakovac: Zaustaviti devastaciju gradske imovine

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić i predsjednik organizacije mladih stranke i vijećnik u MO Kozala Filip Jakovac na današnjoj tiskovnoj konferenciji osvrnuli su se na učestale slučajeve devastacije gradske imovine po gradu zbog čega najavljuju akcije na podizanju svijesti javnosti o ovom problemu s kojim je sučen naš grad kao i konkretne prijedloge kojim bi se utjecalo na njegovo rješavanje.
– Devastirano dječje igralište na krovu centra Kaufland, razbijene klupice s betonskim postoljem u parku Krnjevo, uništena niska rasvjeta u sklopu bazenskog kompleksa Kantrida, devastiran okoliš vrtića Maestral i sanitarni čvorovi na plaži Bivio neki su od nedavnih slučajeva vandalizma s kojima smo suočeni u posljednje vrijeme i koji traže reakciju odgovornih službi od policije do komunalnog redarstva, istaknuo je Švorinić koji upozorava da se u pojedinačnim slučajevima ne radi o prevelikoj šteti ali ukupno se radi o velikom iznosu čiju sanaciju plaćaju porezni obveznici.
– Posljedica brojnih devastacija i nepronalasci počinitelja su i dojam grada u kojem nikoga nije briga za ništa što izaziva nove vandalizme.

Filip Jakovac smatra kako se radi o slojevitom problemu koje traži kompleksno rješavanje ‘korak po korak’
– Građani osjećaju apatiju, letargiju i dezorijentiranost. Grad je postao prljav pri čemu mislim i na smeće ali i na grafite mržnje na fasadama. Zbog toga smo već poduzimali akcije čišćenja i prefarbavanja, a najavljujem da ćemo to intenzivirati i u budućnosti, istaknuo je Jakovac koji smatra da bi se u sklopu građanskog odgoja trebalo više pažnje posvetiti i ekologiji.
– Krivi smo i mi građani jer često ne reagiramo na vrijeme kako bi spriječili ovakve neprihvatljive postupke.

Gradsko vijeće o akcijskom planu Grada i policije

Švorinić je istaknuo kako je Odjela za gospodarenje gradskom imovinom već zatražio izvještaj o devastaciji vrtića Maestral te je uputio pisano pitanje gradonačelniku vezano uz devastacije od početka godine i broj osoba koji je identificiran i sankcioniran.
– Nakon što dobijemo odgovore moguće je da o ovom problemu iniciramo raspravu i u Gradskom vijeću sa zaključkom koji bi pozvao na donošenje akcijskog plana nadležnih gradskih službi i policije kojim bi se građanima ponudila konkretna rješenja.


Posted

in

by

Tags: