RIJEČKI REGIONALISTI ŠETALI KORZOM ZA DECENTRALIZACIJU I RIJEČKU TROBOJNICU!

Članovi koalicijske liste za Gradsko vijeće Liste za Rijeku – Pametno šetali su danas Korzom za decentralizaciju i riječku trobojnicu.
– Lista za Rijeku jedina je regionalna opcija koja samostalno izlazi na izbore u Rijeci i PGŽ. Smatramo da je u ovako centraliziranoj državi od vitalne važnosti da u Gradskom vijeću postoji jaka regionalna opcija koja će se beskompromisno boriti za riječke interese, istaknuo je kandidat za gradonačelnika i nositelj liste Danko Švorinić.

U savezu ističu kako je jedini put prema decentralizaciji jačanje regionalnih opcija, a Lista za Rijeku će nakon izbora postati najjača regionalna opcija Rijeke i Kvarnera.

– Ovih dana Rijeku posjećuju političari iz Zagreba i ohrabruju svoje stranačke ekspoziture. Tako smo na Korzu imali priliku vidjeli Pernara, Orepića i Vrdoljaka. Svi su oni dobrodošli kao turisti ali kakve veze imaju s riječkim izborima? Vrdoljak u Osijeku 4 godien koalira s Glavašem, a u Rijeci Riječanima prodaje pamet za koga glasati u Rijeci. Mi smo ponosni na činjenicu da jedini nemamo centralu u Zagrebu i odgovaramo samo našim sugrađanima, istaknuo je Švorinić koji u sljedećem mandatu namjerava zaoštriti pitanje decentralizacije, od Gradskog vijeća, građanskih akcija do internacionalizacije preko European Free Alliancea te pokretanje procedure za preuzimanje dijela regionalnih ovlasti od PGŽ za koje Grad Rijeka ima kapacitete.

Povod današnje šetnje protiv centralizacije je 10-mjesečna šutnja državne administracije po pitanju jednoglasne odluke Gradskog vijeća kojom je vraćena riječka trobojnica. Iz Liste za Rijeku najavljuju da će odmah nakon konstituiranja Gradskog vijeća pokrenuti prijedlog kojim bi u Gradskom vijeću bila izglasana odluka o povijesnoj trobojnici za koju ne treba potvrda Ministarstva uprave.
– Na taj način ćemo zaobići Zagreb ili Metković. Rijeka ima pravo sama odlučivati o svom identitetu, zaključio je Švorinić.


Posted

in

by

Tags: