Regionalisti razgovaraju, centralisti pregovaraju!

Danas su prostorijama Liste za Rijeku, predstavnici Liste za Rijeku i Lige socijaldemokrata Vojvodine Danko Švorinić i Nenad Čanak potpisali zajedničku deklaraciju protiv militarizacije Balkana i jugoistočne EU. U dužem prijateljskom razgovoru postignut je visoki stupanj suglasnosti i izražena duboka zabrinutost zbog otvorenog zagovaranja militarizacije zemalja u Regiji. Prije svega Srbije i Hrvatske kroz povećenje troškova za naoružavanje uz zapostavljanje investicija u obrazovanje, znanost i kulturu. Dogovoreno je da ova deklaracije bude proslijeđena krovnoj organizaciji europskih regionalista, European Free Alliancea te da se preko nje ona nađe pred zastupnicima EU parlamenta.

Tom prilikom predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić je podsjetio kako je stranka prošlog tjedna osudila probne balone oko uvodjenja vojnog roka.
– Cijela inicijativa je u međuvremenu dovedena do apsurda saznanjem kako su inicijatori cijele price anemični premijer i slabovidni predsjednik Sabora oslobođni vojnog roka. Aktualne vlasti ove teme uvode jer su nesposobne suociti se s pravim problemima naseg društva i egzistencijalnim pitanjima nasih sugrađana. Uvođenje vojnog roka to neće riješiti, eventualno ćemo doći u situaciju da nam mladi više ne bježe iz zemlje nakon nego prije fakulteta, zaključio je.

Nenad Čanak je istaknuo kako ovom deklaracijom regionalisti dižu glas protiv zveckanja oruzjem političara zemalja u regionu. – – Oni to rade prvenstveno zato jer nemaju odgovore na prave probleme s kojima se suočavaju naša društva poput nezaposlenosti i iseljavanja. Kao sto vidite, regionalisti razgovaraju, a centralisti pregovaraju, a svatko tko ne valja svojim susjedima treba se zamisliti nad samim sobom, rekao je.


Posted

in

by

Tags: