PRAVAC RIJEKA, A NE IRSKA!

Pod motom #pravacrijeka, Lista za Rijeku je danas predstavila uži tim i započela predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore u gradu Rijeci.
– Lista za Rijeku (RI) kao vjerodostojni zagovornik interesa građana Rijeke i Kvarnera u fokus predizborne kampanje stavlja ljude i njihove potrebe, u cilju osiguravanja kvalitetnoga i stabilnoga života u gradu. Temelj našega programa jest zaustavljanje iseljavanja mladih i povratak onih koji su odselili kroz programe poticanja poduzetništva, kreiranja pozitivne atmosfere jedinstva i suradnje i promicanje i zaštitu identiteta grada, istaknuo je predsjednik stranke Danko Švorinić uz konstataciju da je stranka spremna za samostalni nastup na izborima ali nastavlja razgovore sa svima koji u stranačkom programu prepoznaju rješenja koja mogu pomoći da u Rijeci živimo bolje.

Sandi Basić (koordinator programskih aktivnosti) istaknuo je kako je cilj Liste za Rijeku tri mjeseca uoči izbora je fokusirati se na programe koji će jamčiti napredak.
– Iz tog razloga, pod motom #pravacrijeka započinjemo s predstavljanjem našeg programa koji se temelji na programskoj deklaraciji donesenoj prošle godine i fokusiran je prema promociji poduzetništva i riječkog identiteta.

Filip Jakovac (koordinator volontera) istaknuo je kako su i u ovoj kampanji volonteri aktivisti mladih Liste za Rijeku.
– Posljednjih mjeseci imamo velik priljev novih članova što nas izuzetno veseli, pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u našim aktivnostima da nam se jave putem obnovljenih web stranica Liste za Rijeku.

Sandi Basić, Filip Jakovac, Kristina Posilović, Danko Švorinić i Predrag Miletić

Predrag Miletić i Laura Marchig (voditelji projekta ‘Otvoreni grad’) ističu kako Lista za Rijeku djeluje na temelju zajedničkih vrijednosti: sloboda i demokracija uz odgovornost, supsidijarnost, multikulturalnost, suživot, antifašizam, solidarnost, toleranciju i poštenje.
– Otvorenost prema nacionalnim, regionalnim i svakim drugim identitetima naše su glavne vrijednosti. Zalažemo se za otvoreni grad i regiju osiguranjem ostvarivanja prava svih jezičnih zajednica po principu nadstandarda, osiguravanje institucionalne zaštite čakavskog i fiumanskog jezika i za nultu toleranciju prema nepoštivanju ljudskih i manjinskih prava, govoru mržnje i svim oblicima nasilja, korupcije i kriminala, zaključili su.

Kristina Posilović (voditeljica komunikacijske strategije) najavila je kako će se velika pozornost posvetiti digitalnoj kampanji koja omogućava interakciju s građanima i aktivno praćenje svih njihovih potreba.
– Briga za pojedinca, usmjerenost prema perspektivama prosperiteta, buđenje pozitivnoga raspoloženja među građanima i želja da se oni koji su otišli “trbuhom za kruhom” vrate u našu Rijeku, susreću se u pravcu kojim želimo da Rijeka krene – Pravac Rijeka, a ne Irska! Ovim putem pozivamo građane da podijele #pravacrijeka na svojim društvenim mrežama i iskažu interes i entuzijazam za promjenom.


Posted

in

by

Tags: