Poticanje poduzetništva

Nova radna mjesta osigurat će se utrostručenjem sredstava za poziciju Odjela za poduzetništvo kojima se namjerava povezati lokalnu samoupravu, poslovni sektor i regionalnu razvojnu agenciju.

Rasteretit ćemo građane i gospodarstvo pravednim poreznim sustavom i smanjenjem nepotrebnih nameta, čime će se građane motivirati za rad, potaknuti gospodarske aktivnosti, investicije i potrošnju. Želimo da porezi i prirezi budu što jednostavniji i pravedniji. U naredne dvije godine smanjiti ćemo prirez za 2 posto, a fiksnu naknadu za Energovo centralno grijanje 50 posto.

Boriti ćemo se za princip sposobnosti umjesto podobnosti gdje će se zapošljavanje u javnim, komunalnim i obrazovnim institucijama prepustiti stručnjacima i sposobnima po mjerljivim kriterijima uz transparentan nadzor javnosti.

Reorganizirat ćemo REGIONALNU RAZVOJNU AGENCIJU, na čijem će čelu biti kompetentni profesionalci sposobni da privuku nove investicije u naš grad i regiju te osposobe i pruže pomoć domaćim privrednim subjektima na domaćem i tržištima EU i svijeta. Potaknut ćemo rad Centra Tehničke Izvrsnosti. Jače ćemo pratiti male i srednje poduzetnike, detektirati najuspješnije i poticati njihov rast.

Proračun mora postati važna razvojna poluga na način da glavnina gradskih investicija završava u rukama lokalnih poduzetnika, a za čiju se prirpemu mora pobrinuti upravo dobro kadrovski ekipirana razvojna agencija putem aktivnih modela razvoja odnosno praćenja domaćih tvrtki te privlačenja investicija. Proaktivni modeli razvoja uključili bi razvoj geografski kompatibilnih industrija poput zdravstvene, farmaceutske ili IT sektora te razvoj domaćih industrijskih brandova

online movies 2017


Posted

in

by

Tags: