Popadić: Srbe ne smiju zastupati klimoglavci, moj protukandidat u 10 godina nije progovorio ni riječ u Gradskom vijeću!

Koaliciju Demokratskog saveza Srba i Liste za Rijeku za dopunske izbore za riječko Gradsko vijeće predstavili su danas prva tri kandidata s liste Milan Popadić, Jovica Radmanović i Anđa Jotanović. Kako ističe nositelj liste Milan Popadić, Srbi prvi put od osamostaljenja Hrvatske imaju mogućnost izravno izabrati svog predstavnika u riječko Gradsko vijeće.

– Naša koalicijska lista odražava sastav Srba u Rijeci, radi se o ljudima od poštenja i morala, obrazovni i kredibilni da predstavljaju srpsku zajednicu, istaknuo je nositelj liste Milan Popadić koji na konkurentskoj listi vidi možda i dobre ljude ali nekompetentne da zastupaju Srbe u Gradskom vijeću
Popadić ističe kako je nositelju koalicijske liste SDP, SDSS, PGS, HSU, IDS i HSS Mili Opačiću najveći politički krimen činjenica da u proteklih 10 godina mandata u Gradskom vijeću ni riječi nije progovorio, a istaknuo se ‘opstrukcijom srpskog zajedništva ignorirajući sve inicijative na tom planu’.

– Licemjerno je od SDP-a i PGS-a da podržavaju takvog kandidata. Za razliku od Komadine koji na županijskoj razini gradi kakav-takav partnerski odnos, gradski SDP je sa Srbima uspostavio odnos podaništva sa riječkom srpskom zajednicom. To je u posljednjih 10 godina, od kada imamo klimoglavca za predstavnika u Gradskom vijeću, dovelo do katastrofalnog srozavanja statusa zajednice, istaknuo je Popadić uz najavu da će o detaljima govoriti na idućoj tiskovnoj konferenciji.
– Za novi ritam grada potrebni su i novi predstavnici Srba u Gradskom vijeću, zaključio je.


Posted

in

by

Tags: