Pametna Lista za Rijeku s manjincima i nezavisnima do županijske skupštine

U Rijeci je danas predstavljena kandidacijska lista za županijsku skupštinu PGŽ Liste za Rijeku i Pametno koju podržava i Nezavisna lista Ksenije Žauhar u Viškovu, Zajednica Srba Rijeke te brojni nezavisni pojedinci.

Kako je istaknuo nositelj liste Danko Švorinić očekuju da će odlučivati o većini u županijskoj skupštini u kojoj će se boriti za decentralizaciju županije, princip sposobnosti ispred podobnosti kod zapošljavanja te otvorenu regiju u kojoj će vrijediti nadstandardi po pitanju promocije i zaštite manjinskih i jeziočnih zajednica uz zaštitu autohtonih vrijednosti i identiteta.

Predstavnica Pametnog i kandidatkinja za županijsku skupštinu Branka Stanković istaknula je važnost decentralizacije države, smanjenje broja županija i jedinica lokalne samouprave, a u skupštini će se zalagati za promociju važnosti obrazovanja i ravnomjernog razvoja cijele PGŽ.

Predstavnik Zajednice Srba Rijeke i kandidat na listi Milan Popadić kazao je kako je suradnja i podrška manjinskih zajednica koalicijskoj listi Liste za rijeku i Pametnog logična s obzirom na činjenicu da Lista za Rijeku kao regionalna stranka godinama promovira princip građanskog društva i nadstandarde u zaštiti manjina na području Rijeke i regije.

Ksenija Žauhar koja koalicijsku listu podržava sa svojom nezavisnom listom na Viškovu istaknula je dugogodišnju odličnu suradnju s Listom za Rijeku i 16 godina borbe za općinu bez deponija.

Petoplasirani na listi je bivši opatijski IDS-ovac Roberto Žigulić koji će se zalagati za decentralizaciju upravnih odjela koji sjedište mogu imati i izvan Rijeke čime bi se potaknuo ravnomjerni razvoj


Posted

in

by

Tags: