Mladi Liste za Rijeku: Osnovati fond za poticaj najuspješnijih riječkih startupova

Mladi Liste za Rijeku posvetili su se konkretnim mjerama za poticanje poduzetništva u Rijeci, posebno mladih poduzetnika i start-up tvrtki koje se pojavljuju na tržištu.
– Podsjećamo kako Grad Rijeka godinama ima svoj start-up inkubator u Ružićevoj ulici i koji je dosada iznjedrio neke od riječkih kvalitetnih mladih poduzetnika. Međutim, s obzirom na općenito stanje poduzetničkog duha u Hrvatskoj evidentno je kako još nismo u potpunosti i na pravi način iskoristili kapacitet start-up inkubatora u Rijeci, istaknuo je mna tiskovnoj konferenciji predsjednih mladih Liste za Rijeku Filip Jakovac.
– Također, jedan od većih i težih izazova s kojima se mladi poduzetnici po izlasku iz inkubatora suočavaju je ogroman birokratski aparat koji uz to dosta košta. Za samo otvaranje tvrtke je potreban temeljni kapital od 20 000 kuna + troškovi registracije i osnivanja itd. To je jedan od razloga zašto se veliki broj novoosnovanih tvrtki vrlo brzo zatvara ili ima problema s likvidnošću. Zato smo i razmišljali o različitim načinima pomaganja poduzetnika i motiviranja potencijalnih poduzetnika, rekao je Jakovac.
– Prva od predloženih budućih mjera je osnivanje fonda za poticaj najboljim “startupovima”. Smatramo da će se na taj način dati potreban financijski “vritnjak” u pozitivnom smjeru za nove poduzetnike. Naglašavamo kako je ovo jedna od prvih mjera na kojima ćemo raditi, ali svakako pozitivan početni korak naprijed u razvijanju poduzetništva u Rijeci i politici privlačenja i zadržavanja mladih u našem gradu, objasnio je član mladih Ri Igor Mirić .

Ovaj prijedlog biti će jedan od uvjeta Liste za Rijeku za podršku proračunu za 2019. godinu, istaknuto je na tiskovnoj konferenciji.


Posted

in

by

Tags: