Mladi Liste za Rijeku: Američkom ministru obrane ulica u Rijeci zbog zaustavljanja kupovine izraelskih aviona!

Za izuzetne zasluge u propasti ‘posla stoljeća’ aktualne HDZ-ove Vlade, odnosno kupnji 12 rashodovanih izraelskih aviona Barak, mladi Liste za Rijeku će u riječkom Gradskom vijeću pokrenuti proceduru za imenovanjem jedne riječke ulice po dosadašnjem američkom ministru obrane Jamesu Normanu Mattisu:
‘Iako dosadašnja praksa ne uključuje imenovanje ulica po živim osobama, smatramo da se na taj način treba odati dužno priznanje osobi koja je jedna od najzaslužnijih za stopiranje posla i uštedu oko milijardu i pol dolara hrvatskim poreznim obveznicima’.
Kao što je poznato, u krajnje netransparentnom natječaju, hrvatsko ministarstvo obrane odabralo je ponudu za kupnju istrošenih i karamboliranih izraelskih aviona po ukupnoj cijeni od 500 milijuna dolara plus nekoliko stotina milijuna dolara za konverziju plus 600 milijuna dolara za održavanje, što bi hrvatske porezne obveznike na kraju koštalo oko 1,5 milijardi dolara za 25 godina ili gotovo 60 milijuna dolara godišnje, ne računajući naoružanje, obuku, zemaljsku infrastrukturu i ostalo.

‘Istodobno dok se razbacuje s novcima za staru kramu, hrvatska Vlada nema novce za lijekove za teško bolesnu djecu, a fond za nabavku rijetkih lijekova je praktično prazan. Nakon najnovije međunarodne blamaže Hrvatske, od korumiranog ili nesposobnog ministra obrane Damira Krstičevića očekujemo ostavku, a od Vlade i formalni odustanak od kupnje izraelskih aviona. God bless Croatia!’, zaključuje se u izjavi za javnost koju potpisuje Filip Jakovac, predsjednik mladih Liste za Rijeku.


Posted

in

by

Tags: