Marchig: Lista za Rijeku podržava vizualnu dvojezičnost, sa EFA-om i Zaj.Talijana organiziramo međunarodnu konferenciju ‘Multijezični gradovi’!

U sjedištu Liste za Rijeku danas je održana tiskovna konferencija o aktualnim gradskim temama. Članica Savjeta stranke Laura Marchig pozdravila je dogovor o postupnom uvođenju vizualne dvojezičnosti u naš grad koji je jučer najavljen na tiskovnoj konferenciji gradonačelnika i predstavnika Zajednice Talijana.
– Radi se o realizaciji jedne od naših temeljnih programskih postavki zbog koje smo i pokrenuli sličnu inicijativu prije godinu dana. Riječani vrijede dvostruko, a dvojezičnost je naše bogatstvo. Ovo je pobjeda Rijeke kao otvorenog grada u kojem se svaki njegov stanovnik mora osjećati jednakovrijedan bez obzira iz koje skupine dolazio. U isto vrijeme, radi se o izrazu poštovanja autohtonoj zajednici i njihovom doprinosu na svemu onome što grad Rijeka danas jest. Ovim putem najavljujemo međunarodnu konferenciju na temu Multijezičnih gradova koji ćemo u suorganizaciji sa European Free Allianceom i riječkom Zajednicom Talijana organizirati krajem 11. mjeseca. Na konferenciji će predstavnici iz Vojvodine, Slovenije, Italije i Austrije iznijeti iskustva svojih sredina, a biti će pozvani i saborski zastupnici, predstavnici Grada Rijeke te EPK, najavila je.


Posted

in

by

Tags: