LISTA ZA RIJEKU U PAMETNOJ KOMBINACIJI DO POBJEDE NA IZBORIMA!

U Rijeci je danas i službeno predstavljena kandidatura Danka Švorinića, zajedničkog kandidata Liste za rijeku i Pametno za riječkog gradonačelnika.

‘Zajedničkim nastupom ove dvije opcije cilj je osigurati pet mjesta u Gradskom vijeću i četiri mjesta u Županijskoj skupštini bez nas se neće moći odlučivati. Ukoliko ja uđem u 2.krug onda ta utakmica neće biti tijesna kao sa Staničićem i Burićem, kako pokazuju posljednje ankete, nego dobijam obersnela s barem 10 posto razlike. Za razliku od svojih protukandidata ja iza sebe nemam hipoteku HDZ-a, a i zaista sam nezavisan od svih lobija koji upravljaju gradom. Nemam se potrebu u predizborno vrijeme sastajati s Obersnelovim tajkunima koji napuštaju brod koji tone’, istaknuo je Švorinić tom prilikom

‘Kao kandidat želim zastupati pristojnu, građansku i urbanu Rijeku. Neće biti populističkih obećanja, zalažem se za konkretne programe koji će donijeti nova radna mjesta i zaustaviti iseljavanje.

U Rijeci i na Kvarneru želim pokrenuti novi smjer, zaustaviti iseljavanje, pokrenuti investicijski ciklus koji će privući sposobne i kreativne ljude te povećati kvalitetu života u našem gradu i regiji.

Utrostručit ću sredstva za poticaje i pomoć poduzetnicima kojima ćemo povezati lokalnu samoupravu i poslovni sektor.

Rasteretit ću građane i gospodarstvo nižim cijenama komunalnih usluga, smanjenjem prireza za 2% i nižu cijenu fiksne nagrade za Energovo centralno grijanje za 50%. Informatizirat ću sve gradske servise radi učinkovitijeg, bržeg i kvalitetnijeg servisa građana i poduzetnika.

U suradnji s Riječankama i Riječanima, borit ću se i izboriti za decentralizaciju poreznih prihoda koji moraju ostati tamo gdje su zarađeni.

Osigurati ću jednosmjensku nastavu za sve školarce i pravo na vrtić za svako dijete

Borit ću se protiv nepotizma te za princip sposobnosti ispred podobnosti.

Rijeku vidim kao otvoreni grad koji poštuje i štiti svoje posebnosti. U Rijeci ćemo, uz brigu o razvoju, posebnu brigu voditi i o zaštiti slabije zaštićenih društvenih skupina.

Osigurat ću nultu toleranciju prema nepoštivanju ljudskih i manjinskih prava, govoru mržnje i svim oblicima nasilja, korupcije i kriminala’.

Švorinićevi zamjenici bit će Laura Marchig, bivša ravnateljica talijanske drame, književnica, novinarka, prevoditeljica i dobitnica više književnih nagrada te Kristijan Lenac, izvanredni profesor i istraživač na Tehničkom fakultetu u Rijeci.

LAURA MARCHIG, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika
Laura Marchig rođena je u Rijeci 2. srpnja 1962., diplomirala je 1987. na Filozofskom fakultetu u Firenci na temu pisca Enrica Morovicha. Bila je zaposlena kao novinar-urednik kulturne rubrike dnevnika La Voce del Popolo. Objavila je brojne novinske priloge, reportaže, intervjue, recenzije
izložbi, kazališne kritike. Od 2003. do 2009. bila je glavna urednica časopisa za kulturu “La battana”, a od 2004. do 2014. bila je ravnateljica Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke.
Autorica je poezije, priča, eseja i jednog romana, te je dobitnica više književnih nagrada među ostalima i nagrada za poeziju Istria Nobilissima, Hystria, nacionalna talijanska nagrada za prozu Leone di Muggia. Bavi se i prevodilačkim radom s hrvatskog, engleskog i katalonskog.

KRISTIJAN LENAC, kandidat za zamjenika gradonačelnika
Kristijan Lenac rođen je u Rijeci 1972. godine Diplomirao je na sveučilištu u Trstu te stekao naziv inženjera elektrotehnike. Nakon studiranja radi kao istraživač na znanstvenom projektu i upisuje doktorat na području mobilne robotike. Trenutno je zaposlen kao izvanredni profesor i istraživač na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Nositelj kolegija Algoritmi i strukture podataka, Operacijski sustavi, Napredni operacijski sustavi i Programiranje ugradbenih sustava. Osnivač laboratorija za umjetnu percepciju i autonomne sustave (apaslab.riteh.hr) i voditelj Riteh Drone Team-a. Prije zaposlenja na fakultetu radio je kao projektni menadžer i razvojni inženjer u talijanskoj firmi Aibs-Lab S.r.l. (www.aibs-lab.com) gdje je stekao iskustvo u razvoju ugradenih sustava i vođenju inovativnih projekata poput razvoja inteligentne sonde za istraživanje naftnih bušotina, sustava za mapiranje morskog dna, sustava za prihvat i obradu podataka heterogenih senzora za primjene u civilnoj zaštiti. 2009 godine ulazi u suvlasništvo firme E-Glas d.o.o. (www.eglas.hr) gdje doprinosi razvoju sustava Servus koji osobama s posebnim potrebama omogućava da govorom upravljaju domom.

(foto: Radio Rijeka)


Posted

in

by

Tags: