Lista za Rijeku: Skraćeni vojni rok – neozbiljan i preskup

Lista za Rijeku protivi se najavi Vlade o ponovnom uvođenju obaveznoga vojnog roka. Sumnjaju i da većina građana na takav potez gleda blagonaklono te smatraju potpuno besmislenom novu navodnu utrku u naoružanju između Hrvatske i Srbije.

Koncept skraćenoga vojnog roka, koji je predstavio ministar obrane Damir Krstičević, smatramo neozbiljnim, preskupim i uvodom u novu militarizaciju društva, navode predstavnici Liste za Rijeku. Stoga pripremaju deklaraciju u kojoj osuđuju namjere uvođenja vojnoga roka u Hrvatskoj, BiH i Srbiji. Predložit će je na skupštini svoje krovne europske političke stranke u Katowicama 30. ožujka.

Član predsjedništva Liste za Rijeku Sandi Basić rekao je da sumnja da građani Hrvatske s oduševljenjem gledaju na ideju da se iz već potrošenih i potpuno isušenih resursa države odvoji još dodatnih 300 do 500 milijuna kuna, koliko bi trebao koštati projekt ponovnoga uvođenja obaveznoga vojnog roka.

“Smatramo potpuno besmislenom ovu neku novu navodnu utrku u naoružanju između Hrvatske i Srbije. To je smiješno, u pozadini je naravno naoružanje iz SAD-a, naoružanje iz Rusije, privatrne tvrke, ponovno klasično prelijevanje novca iz javnih resursa u privatne džepove”, rekao je Basić na konferenciji za novinare.


Posted

in

by

Tags: