Lista za Rijeku po saborski mandat s Kajinom, Demokratima i Laburistima!

FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL

Koalicija stranaka Demokrati i Hrvatski Laburisti danas je u Rijeci, u 10 i 10 sati, predstavila suradnju s regionalnom strankom Lista za Rijeku na predstojećim parlamentarnim izborima čiji će članovi biti prisutni na listama u 7. i 8. izbornoj jedinici.Prvi na listi u 7. izbornoj jedinici je David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista i načelnik Općine Fužine, a u 8. izbornoj jedinici Damir Kajin.

„U obje izborne jedinice imamo snažne borce protiv korupcije koji su se svojim poštenim radom dokazali u politici, a drago nam je da je od danas s nama i stranka Lista za Rijeku.“ – naglasio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata. Lista za Rijeku se u proteklih 14 godina profilirala u snažnog zagovornika riječkih interesa, prvenstveno kroz rad i pokrenute inicijative u Gradskom vijeću.

“Obzirom na centraliziranost hrvatske države, činjenica je da je ključne riječke probleme teško ili gotovo nemoguće rješavati bez utjecaja na državnu razinu vlasti. Siguran sam da će uz našu podršku Lista za Rijeku u Damiru Kajinu dobiti svog saborskog zastupnika i da će se glas Rijeke, Istre i Kvarnera ponovno čuti u hrvatskom Saboru, a glas radnica i radnika kroz Davida Bregovca.” – naglasio je Danko Švorinić, predsjednik stranke Lista za Rijeku. Ukazao je na probleme prostorne stiješnjenosti grada, neadekvatan administrativni ustroj i državno upravljanje gotovo kompletnim obalnim gradskim pojasom što onemogućava dalji razvoj grada. 

„Turizam  je u Istri 40% BDP-a, a u Primorsko-goranskoj županiji sličan je omjer. U Opatiji, Rovinju, Poreču, na Cresu i Lošinju ta brojka raste na više od 60%. Zemlje koje ovise o turizmu siromašne su zemlje, a turizam u Hrvatskoj treba ispričati novu priču.“ – istaknuo je Kajin.

Kazao je kako su potpore za radnike bile isplaćivane i turističkim tvrtkama koje su ove godine isplaćivale dividende koje su nisu ostale u Hrvatskoj, nego se nestale negdje u stranim bankama. Hrvatska se država većim poslodavcima trebala upisati u vlasništvo te time zaštiti interese hrvatskih građanki i građana, ali nisu jer je HDZ primarno htio kupiti glas poslodavaca za izbore. Kajin je poručio kako je koalicija SDP-a i IDS čista trgovina, a u HDZ-u caruje korupcija.

Dosta nam je neodgovornosti u politici u kojoj su privatni interesi prioritet, nama je javni interes jedini cilj, poručili su Demokrati i Hrvatski laburisti. Jaz između bogatih i siromašnih je sve veći u Hrvatskoj, a koalicijski partneri kao jedno od rješenja i načina punjena proračuna zagovaraju i porez na bogate. Uz ukidanje braniteljskih mirovina zalažu se i za revidiranje Vatikanskih ugovora te vraćanje vjeronauka u Crkvu.

„Vrijeme je za velike rezove na koje se ne usude ni SDP ni HDZ. Građanke i građani birajte odgovorne koji Hrvatsku mogu izvesti na pravi put i vratiti vrijednost radništvu.“ – poručio je Bregovac, ujedno i bivši sindikalni povjerenik 3. Maja.


Posted

in

by

Tags: