Lista za Rijeku i udruga SDR na skupštini EFA-e i fondacije Coppieters: 40 godina borbe za pravo na samoopredijeljenje i zaštitu manjinskih i jezičnih prava

Delegacija Liste za Rijeku i udruge Slobodna Država Rijeka u sastavu Nelida Pogačić, Zvonimir Peranić i Danko Švorinić ovog tjedna u Bruxellesu sudjeluje na generalnoj skupštini European Free alliancea i fondacije Coppieters. Radi se o prvoj ‘pravoj’ skupštini uživo nakon gotovo dvije godine zbog ograničenja izazvanih pandemijom.

48 regionalističkih, independističkih i manjinskih europskih političkih stranaka ove godine obilježava 40  godina djelovanja organizacije koja se bori za pravo na samoopredijeljenje, zaštitu manjinskih i jezičnih prava u cijeloj Europi. Na ovogodišnjoj skupštini je u članstvo primljena 49. članica Siciliani Liberi (SL), a iduća skupština trebala bi se održati na Gran Canariji.

Delegacija Liste za Rijeku i udruge SDR predstavila je organizaciji dvije velike međunarodne konferencije koje u suradnji s EFA-om i Coppietersom u Rijeci planira organizirati iduće godine. Radi se o konferencijama na temu jačanja regionalnog identiteta u funkciji ekonomskog razvoja te zaštite jezičnih raznolikosti u centralnoevropskim gradovima.


Posted

in

by

Tags: