Izjava za javnost: Ispolitiziran i nedosljedan Stožer ugrozio zdravlje nacije

Nacionalni krizni stožer, koji je u potpunosti izgubio svaki autoritet, kasni s mjerama preko mjesec dana zbog čega u državi prijeti kolaps zdravstvenog sustava. Umjesto epidemioloških prvenstvo je dano političkim kriterijima. Umjesto ograničavanja, svjedoci smo masovnih okupljanja pod državnim pokroviteljstvo ili pokroviteljstvima crkve i lokalnih šerifa. Građane posebno smetaju dvostruki kriteriji kod kojih se od običnih građana traži maksimalna disciplina dok se privilegiranim skupinama u državi gleda kroz prste i omogućavaju aktivnosti koje izravno ugrožavaju zdravlje nacije.

U ovom trenutku potrebno je hitno zatvoriti i obeštetiti ugostiteljske objekte te onemogućiti sva okupljanja i masovne vjerske obrede kako bi se utjecalo na usporavanje rasta novooboljelih i održalo funkcioniranje zdravstvenog sustava koji je na rubu izdržljivosti. Najveći problemu ovom trenutku je u opremi, respiratorima i manjku stručnog medicinskog osoblja.

Pozivamo županijski stožer PGŽ da preuzme inicijativu i bude korak ispred odluka nacionalnog Kriznog stožera koje su prečesto ispolitizirane i nedosljedne. Građane Rijeke i regije pozivamo da zadrže maksimalno odgovorno ponašanje kako bi ovu krizu svi zajedno prebrodili uz što manje posljedice, zaključuje se u izjavi Liste za Rijeku.


Posted

in

by

Tags: