Ana Blečić Jelenović uklanjala grafite s fasade Palazzo Modello!

Kao rukom odneseno, komentirala je Ana Blečić Jelenović demonstraciju uređaja za uklanjanje natpisa odnosno svakovrsnih poruka i crteža na fasadama zgrada. Kandidatkinja Liste za Rijeku za gradonačelnicu Rijeke nije se libila rukovanja ovim sofisticiranim uređajem, štoviše pokazala je zavidnu vještinu dostojnu stručno osposobljenog radnika. Uređaj čijoj su demonstraciji na južnoj strani palače Modello (Circolo) uz novinare prisustvovali i slučajni prolaznici, pokazao se djelotvoran kako u borbi protiv običnog vandalizma tako i u trajnom naporu da se s pročelja zgrada brišu poruke govora mržnje.
Lista za Rijeku bila je inicijator donošenja Akcijskog plana protiv vandalizma, prihvaćenog na jednoj od sjednica riječkog Gradskog vijeća krajem prošle godine, koji uključuje i borbu protiv šaranja po fasadama zgrada. U ovoj stranci smatraju da ovaj plan, sa sredstvima predviđenim za njegovu realizaciju, treba osigurati promptnu reakciju na vandalske akcije kako grad ne bi s vremenom izgledao zapušteno i neuredno. Trenutno i uporno djelovanje, pokazala su svjetska iskustva, obeshrabruje vandale pa see gradski novac uložen u borbu protiv vandalizma višestruko isplati.
Ana Blečić Jelenović obećala je da će jedna od njenih prvih odluka nakon preuzimanja gradonačelničke funkcije biti nabavka ovakvog uređaja, kao početka i kontinuiranog provođenja šire akcije uređenja grada, kako njegova središta tako i svih drugih često zapuštenih dijelova grada.


Posted

in

by

Tags: