Skandalozne izjave ministra Butkovića

Ministar Oleg Butković odgovorio je na javni apel stanovnika Kvarnera i šireg riječkog područja o ukidanju naplate korištenja mosta za otok Krk, kao i prolaska kroz tunel Učka. “Nije korektno dovoditi u isti kontekst primjer oslobađanja naplate korištenja tunela Sveti Ilija kroz Biokovo s mostom za otok Krk ili pak tunelom Učka…Razmatrajući zahtjev gradova i općina iz Imotske krajine gdje je zaista demografska situacija puno gora i složenija nego na otoku Krku, išli u dogovor sa Svjetskom bankom i donijeli, rekao bih demografsku i političku odluku koja je u tom trenutku bila najbolja“. – izjavio je tim povodom Butković.
Što reći na ovakve izjave jednog ministra, čovjeka iz našeg kraja koji valjda smatra da građani Kvarnera odakle je i on moraju plaćati mostarine , tunelarine dok npr građani Imotske krajine ili Trogira i Čiova , građani Zadarske i Šibenske županije ne moraju plaćati ni jednu od ovih nameta? Što reći s obzirom na najavu da će „supermost“ kopno – Pelješac također biti „mukte“ , unatoč tome što će biti puno duži od Krčkog mosta?
Što reći na veliku brigu za demografsku situaciju Dalmatinske zagore odnosno Imotske krajine koja se po Butkoviću ne može uspoređivati sa Krkom i Kvarnerom, a s obzirom da naš kraj umjesto rapidnog smanjenja broja stanovnika, po Butkoviću doživljava demografsku renesansu?
Što reći o ministru koji ništa ne čini na najvažnijim prometnim problemima ove države, modernizaciji riječke pruge, ravničarske pruge, spojnoj cesti riječke luke D-403 ili nastavku gradnje autoceste Rijeka-Žuta Lokva?
Oleg Butković zasigurno spada u one ministre i dužnosnike iz Rijeke i Kvarnera koji se svojski trude ništa ne učiniti za svoj kraj, s time da je Butković otišao i korak dalje. On je javno izjavio da ne mogu sve regije u RH biti ravnopravne.
Izjave ministra Butkovića da je Svjetska banka dala zeleno svjetlo za ukidanje tunelarine za tunel Sv.Ilija su više nego smiješne jer je jasno je da je tunelarina ukinuta radi HDZ-ovih stranačkih potreba HDZ-ovih birača, HDZ nastavlja s vođenjem nakaradne politike prema Rijeci i riječkoj regiji.


Posted

in

by

Tags: