Prihvaćen amandman Liste za Rijeku, proračun za 2021. bez smanjenja javnih potreba u sportu!

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća provedena je rasprava o Proračunu za 2021. godinu. Iako će vijećnici o ovoj točki glasati tek u subotu, izvjesno je da će proračun biti usvojen budući da se odustalo od smanjenja sredstava za jevne potrebe u sportu. Naime, Klub Liste za Rijeku je podnio amandman na oko milijun kuna kojim bi se pozicije financiranje sportskih klubova, amaterskog sporta, invalidskog sporta te sporta za djecu i mlade vratilo na iznose koji su im bili osigurani u tekućoj godini. Do sjednice je pristigao amandman gradonačelnika kojim su prijedlozi Liste za Rijeku postali sastavnim dijelom proračuna, a osigurana su i dodatna sredstva za javne potrebe u sportu u iznosu od oko 350.000 kuna.

Zbog činjenice da je gradonačelnik Rijeke predložio amandman kojim su njihovi prijedlozi postali sastavnim dijelom proračuna, Lista za Rijeku je svoj amandman povukla, kojim je predložila povećanje od milijun kuna za javne potrebe u sportu.
„Naša inicijativa je temeljena na činjenici da je financiranje sa strane Grada posljednjih godina zaista velikim dijelom usmjereno na izgradnju i održavanje sportske infrastrukture, ali pri tom se ne smiju ugasiti klubovi, koji su korisnici te iste infrastrukture i čije se sufinanciranje godinama smanjuje“, istaknuo je predsjednik Kluba liste za Rijeku Danko Švorinić, objasnivši da je prihvaćen i prijedlog Liste za Rijeku da se sredstva za sufinanciranje privatnih vrtića vrate na iznos iz prethodne godine.
„Planirana ušteda na toj stavci od oko 1,2 milijuna kuna ne opravdava negativne posljedice koje bi takva odluka donijela kroz povećanje pritiska na gradske vrtiće ali i ponovno uvođenje neravnopravnosti djece ovisno vlasniku vrtića koji pohađaju“, objasnio je


Posted

in

by

Tags: